IQTISODIY O‘SISHNING MATEMATIK MODELLARI: SOLOW, HARROD-DOMAR, ROMER - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  ilmiy  maqolada  iqtisodiy  o‘sishning  asosiy  matematik modellari — Harrod-Domar, Solow va Romer modellari tizimli ravishda tahlil qilinadi. Modellarning  matematik  tuzilishi,  farazlari,  muvozanat  holatlari  va  barqarorlik shartlari  batafsil  yoritilgan.  Ekzogen  va  endogen  o‘sish  modellari  taqqoslanadi. O‘zbekiston iqtisodiyoti ma’lumotlari asosida Solow modeli parametrlari baholangan, Romer modeli asosida texnologik taraqqiyotning YaIM o‘sishiga ta’siri tahlil qilingan. Maqola  ilmiy  tadqiqotchilar,  iqtisodchilar  va  davlat  siyosati  ishlab  chiqaruvchilari uchun mo‘ljallangan.