EKONOMETRIK USULLAR BILAN MAKROIQTISODIY KO‘RSATKICHLARNI BAHOLASH - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  ilmiy  maqolada  makroiqtisodiy  ko‘rsatkichlarni ekonometrik usullar bilan baholashning nazariy asoslari va amaliy qo‘llanilishi tizimli ravishda  yoritilgan.  Klassik  regressiya  tahlili,  vaqtli  qatorlar  modellari  (ARIMA, ARCH/GARCH),  kointegrasiya  va  error  correction  modellari  (ECM),  panel ma’lumotlar tahlili, instrumental o‘zgaruvchilar usuli (IV) va zamonaviy ekonometrik usullar batafsil tahlil qilingan. O‘zbekiston iqtisodiyoti ma’lumotlari asosida YaIM, inflyatsiya,  investitsiyalar  va  ishsizlik  o‘rtasidagi  bog‘liqlik  empirik  baholangan. Maqola  ilmiy  tadqiqotchilar,  iqtisodchilar  va  davlat  siyosati  ishlab  chiqaruvchilari uchun mo‘ljallangan.