O‘YIN NAZARIYASI VA UNING RAQOBAT BOZORLARIDA QO‘LLANILISHI - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada o‘yin nazariyasining asosiy tushunchalari va  ularning  raqobat  bozorlarida  qo‘llanilishi  tizimli  ravishda  yoritilgan.  Strategik o‘yinlar,  to‘lov  matritsalari,  Nash  muvozanati,  dominant  strategiyalar,  minimaks teoremasi, takrorlanuvchi o‘yinlar, evolyutsion o‘yin nazariyasi va auksion nazariyasi batafsil tahlil qilingan. Oligopoliya bozorlarining asosiy modellari — Kurno (miqdor bo‘yicha raqobat), Bertran (narx bo‘yicha raqobat) va Shtakelberg (yetakchi-izdosh) modellari matematik jihatdan tahlil qilingan. O‘zbekiston iqtisodiyoti misolida uyali aloqa,  telekommunikatsiya,  bank  xizmatlari  va  chakana  savdo  bozorlarida  o‘yin nazariyasining qo‘llanilishi empirik baholangan.