STATISTIK TAHLIL ASOSIDA AHOLI DAROMADI VA ISHLAB CHIQARISH O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIKNI O‘RGANISH - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur  ilmiy  maqolada  aholi  daromadi  va  ishlab  chiqarish o‘rtasidagi  bog‘liqlikni  statistik  tahlil  qilishning  nazariy  va  amaliy  asoslari  tizimli ravishda yoritilgan. Tasviriy statistika, korrelyatsiya tahlili, regressiya tahlili, vaqtli qatorlar  tahlili,  panel  ma’lumotlar  tahlili  va  indeks  usullari  batafsil  tahlil  qilingan. O‘zbekiston iqtisodiyoti ma’lumotlari asosida aholi daromadi (jon boshiga o‘rtacha daromad, uy xo‘jaliklari daromadi, nominal va real daromadlar) va ishlab chiqarish ko‘rsatkichlari  (YaIM,  sanoat  mahsuloti,  qishloq  xo‘jaligi,  xizmatlar)  o‘rtasidagi bog‘liqlik empirik baholangan. Maqola ilmiy tadqiqotchilar, iqtisodchilar va davlat siyosati ishlab chiqaruvchilari uchun mo‘ljallangan.