INFLATSIYA DARAJASINI MATIMATIK MODELLAR YORDAMIDA PRAGNOZ QILISH - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation:  Ushbu  maqolada  inflatsiya  darajasini  matematik  modellar yordamida  qanday  qilib  prognoz  qilish  mumkinligi  muhokama  qilinadi.  Turli  xil matematik  usullarni  qo'llash  orqali  inflatsiya  tahminlari  aniqroq  va  ishonchliroq bo'lishi mumkin.