KVANT HISOBLASH VA KVANT ALGARITMLAR MATEMATIKASI - Mamaraimova Shahzoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation:  Ushbu  maqola  kvant  hisoblash  va  kvant  algaritmlarining matematikasini o'rganadi. Kvant texnologiyalari va ularning matematik asoslari haqida muhim  ma'lumotlar  taqdim  etiladi,  shuningdek,  kvant  hisoblashning  amaliy qo'llanilishlari ko'rib chiqiladi.