INVESTITSIYA PORTFELINI OPTIMALLASHTIRISHNING MATEMATIK MODELLARI - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation:  Ushbu  maqola  investitsiya  portfelini  optimallashtirishning matematik modellari haqida batafsil ma'lumot beradi.  O'zgaruvchilar, cheklovlar va maqsad funksiyalari orqali investitsiya strategiyalarini qanday samarali ishlab chiqish mumkinligi ko'rsatiladi.