MATEMATIK MODELLASHTIRISHNING IQTISODIY QARORLARDAGI ROLI - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada matematik modellashtirishning iqtisodiy qarorlar  qabul  qilish  jarayonidagi  o‘rni,  iqtisodiy  modellar  turlari,  ularning  amaliy qo‘llanilishi  hamda  zamonaviy  iqtisodiyotdagi  ahamiyati  tahlil  qilingan. Optimallashtirish,  prognozlash,  risklarni  baholash  va  investitsion  qarorlarni  qabul qilishda  matematik  modellashtirishning  afzalliklari  yoritilgan.  Shuningdek, O‘zbekiston  iqtisodiyoti  misolida  matematik  modellashtirishning  amaliy  ahamiyati ko‘rib chiqilgan.