TALAB VA TAKLIF FUNKSIYALARINING MATEMATIK TAHLILI - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya:  mazkur  maqolada  talab  va  taklif  funksiyalarining  iqtisodiy mazmuni hamda ularning matematik ifodalanishi tahlil qilinadi. Talab va taklifning narx bilan bog‘liqligi, funksional ko‘rinishlari, muvozanat nuqtasini aniqlash usullari hamda  elastiklik  ko‘rsatkichlari  matematik  yondashuv  asosida  o‘rganiladi. Shuningdek, talab va taklif funksiyalarining grafik tahlili, ularning iqtisodiy qarorlar qabul qilishdagi ahamiyati va amaliy qo‘llanilishi yoritiladi.