KRIPTOVALYUTA VA ELEKTRON TO’LOV TIZIMLARINING MILLIY IQTISODIYOTGA TA’SIRINI MATEMATIK OPTIMALLASHTIRISH USULLARI ORQALI BAHOLASH - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation:  Ushbu  maqola  kriptovalyuta  va  elektron  to‘lov  tizimlarining milliy  iqtisodiyotga  ta’sirini  matematik  optimallashtirish  usullari  yordamida baholashni  maqsad  qilgan.  Ushbu  tadqiqot  orqali  iqtisodiy  o‘sish,  inflyatsiya  va moliyaviy barqarorlik o‘rtasidagi bog‘lanishlar tahlil qilinadi.