YASHIL IQTISODIYOT VA IQLIM RISKLARINI MATEMATIK MODELLASHTIRISH - Ashurov Bakhtiyor Iskandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotation: Yashil iqtisodiyot va iqlim risklarini matematik modellashtirish, iqtisodiy  faoliyatlar  va  atrof-muhit  o'rtasidagi  muvozanatni  saqlashda  muhim ahamiyatga  ega.  Ushbu  maqolada,  iqlim  o'zgarishlari  ta'sirini  baholash  va  yashil iqtisodiyotning rivojlanishiga yordam beradigan matematik modellar ko'rib chiqiladi.