EHTIMOLLAR NAZARIYASI ASOSLARI VA ULARNING TAHLILIMAVZULAR: EHTIMOLLARNI QO'SHISH VA KO'PAYTIRISH TEOREMALARI, ERKLI SINOVLAR KETMA-KETLIGI, BERNULLI SXEMASI, LIMIT TEOREMALARI. - B.I.ASHUROV (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqola ehtimollar nazariyasining asosiy tushunchalari va tamoyillarini chuqur  tahlil  qilishga  bag'ishlangan.  Unda  ehtimollarni  qo'shish  va  ko'paytirish teoremalari,  erkli  sinovlar  ketma-ketligi  hamda  Bernulli  sxemasi  kabi  muhim mavzular  batafsil  yoritilgan.  Shuningdek,  tasodifiy  jarayonlarning  uzoq  muddatli xususiyatlarini  tushunish  uchun  fundamental  ahamiyatga  ega  bo'lgan  limit teoremalari, jumladan, markaziy limit teorema atroflicha ko'rib chiqiladi. Maqola turli ilmiy va muhandislik sohalaridagi talabalar va tadqiqotchilar uchun mustahkam nazariy asos va analitik vositalarni taqdim etishni maqsad qilgan.