YOSH AVLOD TARBIYASIDA PAREMIOLOGIK BIRLIKLARNI O‘QITISHNING AHAMIYATI - Shaxriddinov Olmas Faxriddin o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yosh avlod tarbiyasida paremiologik birliklar – maqol va matallarning pedagogik, ma’naviy hamda tarbiyaviy ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Paremiologik birliklarning o‘quvchilarda axloqiy sifatlar, tafakkur va nutq  madaniyatini  shakllantirishdagi  roli  ochib  beriladi.  Shuningdek,  ularni o‘qitishning metodik jihatlari yoritiladi.