IOT TIZIMLARINING HAYOTIMIZDAGI AHAMIYATI: TAHDIDLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH STRATEGIYALARI - Abdug’aniyeva Diyora Xayrulla qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Internet of Things (IoT) texnologiyalari raqamli transformatsiyaning ajralmas qismiga aylanib, sanoat, sog‘liqni saqlash, transport, qishloq xo‘jaligi va aqlli shaharlar kabi  ko‘plab  sohalarda  keng  qo‘llanilmoqda.  Biroq  IoT  qurilmalarining  soni  ortib borishi  bilan  ularning  xavfsizligi  bilan  bog‘liq  muammolar  ham  kuchaymoqda. Mazkur  maqolada  IoT  muhitida  uchraydigan  asosiy  kiberxavfsizlik  tahdidlari, jumladan  DDoS  hujumlari,  botnetlar,  zararli  dasturlar,  ma’lumotlarni  tutib  qolish hujumlari  hamda  autentifikatsiya  zaifliklari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  ushbu tahdidlarni kamaytirish va oldini olish bo‘yicha samarali strategiyalar ko‘rib chiqilgan.