TARIX FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY AXBOROT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - O’tkirova Guliruxsor O’tkirovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  tarix  fanini  o‘qitish  jarayonida  zamonaviy  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalaridan  foydalanishning  ahamiyati,  afzalliklari  va samaradorligi yoritilgan. Shuningdek, tarix ta’limida multimedia vositalari, elektron darsliklar,  internet  resurslari,  virtual  ekskursiyalar  va  interaktiv  metodlardan foydalanishning  o‘quvchilar  bilimini  oshirishdagi  o‘rni  tahlil  qilingan.  Zamonaviy texnologiyalar tarix fanini o‘qitishda ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda tarixiy bilimlarni chuqur o‘zlashtirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.