O‘ZBEKISTON TEMIR YO‘LLARI: BUGUNGI ISLOHOTLAR VA ERTANGI TARAQQIYOT YO‘LI - Ergashev Shuxrat Kuchkarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  temir  yo‘llari  tizimida  amalga  oshirilayotgan zamonaviy  islohotlar,  infratuzilma  modernizatsiyasi,  elektrlashtirish  ishlari,  yuqori tezlikdagi  poyezdlar  faoliyati  hamda  xalqaro  transport  koridorlarini  rivojlantirish masalalari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  temir  yo‘l  tizimining  mamlakat  iqtisodiyoti, logistika  va  turizm  rivojidagi  o‘rni  yoritiladi.  Kelajakda  sun’iy  intellekt, raqamlashtirish va “aqlli vokzal” texnologiyalarini joriy qilish istiqbollari haqida fikr yuritiladi.