BADIIY ADABIYOTNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - DAVLATOVA SHOIRA NISHANOVNA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  badiiy  adabiyotning  inson  tarbiyasidagi  o‘rni,  yosh  avlod ma’naviyati va axloqiy fazilatlarini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil  qilinadi.  Badiiy  asarlarning  shaxs  kamolotiga  ta’siri,  milliy  va  umuminsoniy qadriyatlarni singdirishdagi roli, kitobxonlik madaniyatini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan.  Shuningdek,  badiiy  adabiyot  vositasida  vatanparvarlik,  insonparvarlik, mehnatsevarlik  va  ma’naviy  barkamollik  kabi  fazilatlarni  shakllantirish  masalalari ko‘rib chiqiladi.