BUYUK ALLOMALAR MEROSIDA DINIY-MA’RIFIY QARASHLAR - HOMIDOVA GULBAXOR ABDURAXMONOVNA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqolada  Markaziy  Osiyo  va  islom  sivilizatsiyasi  tarixida  yetishib chiqqan buyuk allomalar — Imom Buxoriy, Imom Termiziy, Abu Nasr Forobiy, Abu Rayhon Beruniy, Abu Ali ibn Sino va Mahmud az-Zamaxshariylarning diniy-ma’rifiy qarashlari  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  ularning  ilm-fan,  din,  axloq  va ma’naviyat  haqidagi  g‘oyalari,  inson  kamoloti  va  jamiyat  taraqqiyotidagi  o‘rni yoritiladi.  Maqolada  diniy  va  dunyoviy  bilimlar  uyg‘unligi  hamda  allomalar merosining bugungi yoshlar tarbiyasidagi ahamiyati asoslab beriladi.