RAQAMLI DAVRDA MAKTAB O‘QUVCHILARI TAFAKKURI O‘ZGARISHINING PSIXOLOGIK OMILLARI - Mamaradjabova Bog‘zoda Abdilxakimovna,; Berdiyeva Sabohat Rahimovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqolada  raqamli  davr  sharoitida  maktab  o‘quvchilari  tafakkurining o‘zgarishiga  ta’sir  etuvchi  psixologik  omillar  tahlil  qilingan.  Yuzaki  tafakkurning shakllanishi, kognitiv yuklamaning ortishi, diqqat va xotira jarayonlarining susayishi, motivatsion  inqiroz  hamda  emotsional-ijtimoiy  intellektdagi  o‘zgarishlar  nazariy jihatdan  yoritilgan.  Shuningdek,  raqamli  muhitning  o‘quvchi  shaxsiy  rivojlanishiga ta’siri, shaxslararo munosabatlar va ta’lim jarayonidagi moslashuv muammolari ilmiy asosda  tahlil  qilingan.  Maqolada  maktab  psixologi  faoliyatining  ahamiyati, psixoprofilaktik  va  psixokorreksion  yondashuvlar  hamda  raqamli  gigiyena ko‘nikmalarini shakllantirish zaruriyati ta’kidlanadi.