MATEMATIKA FANINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Qodirova Mahliyo Baxtiyorovna; Tog'ayeva Zamira Aliyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  matematika  fanini  o‘qitishda  zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Ta’lim jarayonida interfaol  metodlar,  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalari  va  innovatsion yondashuvlarning o‘quvchilar bilimini oshirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, matematika darslarida zamonaviy metodlarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi,  mantiqiy  tafakkuri  hamda  ijodiy  qobiliyatlarini  rivojlantirish  masalalari bayon etilgan.