SUN’IY INTELLEKT VOSITALARIDAN FOYDALANISHNING TALABALAR O‘QUV MOTIVATSIYASI VA MUSTAQIL TA’LIMIGA TA’SIRI - Baxtiyorov Rafail Marsovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  vositalarining  oliy  ta’lim muassasalari  talabalarining  o‘quv  motivatsiyasi  hamda  mustaqil  ta’lim  faoliyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Ta’lim jarayoniga ChatGPT, Gemini, Copilot kabi sun’iy intellekt texnologiyalarining kirib kelishi natijasida talabalar bilim olishining yangi shakllari yuzaga  kelmoqda.  Tadqiqotda  sun’iy  intellekt  vositalarining  o‘quv  motivatsiyasini oshirish,  mustaqil  ta’lim  ko‘nikmalarini  rivojlantirishdagi  ijobiy  jihatlari  hamda ulardan haddan tashqari foydalanish oqibatida yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan salbiy holatlar yoritilgan.