KO’CHMAS MULK OBYEKTLARINI BAHOLASHDA SIYOSIY-HUQUQIY OMILLARNING TA’SIRINI ANIQLASH - Abduvaliyev Zafar Maxmudovich,; Shermatov Dilshod Akbar o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiiya:  Mazkur  maqolada  ko‘chmas  mulk  obyektlarini  baholash jarayonida siyosiy-huquqiy omillarning ahamiyati va ularning mulk qiymatiga ta’siri o‘rganilgan.  Tadqiqotda  O’zbekiston  Respublikasida  so’nggi  yillarda  amalga oshirilgan  qonunchilik  islohotlari,  yer  va  mulk  munosabatlarini  tartibga  soluvchi normativ-huquqiy  hujjatlar  hamda  davlat  siyosatining  ko’chmas  mulk  bozori rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, siyosiy barqarorlik, investitsion muhit va huquqiy kafolatlarning ko’chmas mulk qiymatini shakllantirishdagi o’rni yoritilgan.