O’ZBEKISTONDA IMKONIYATI CHEKLANGAN BOLALAR UCHUN YARATILGAN TA’LIM TIZIMINING IJTIMOIY AHAMIYATI - Mardonova Mashxura, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Inklyuziv ta’lim - jismoniy aqliy nutqiy ruhiy rivojlanishdan ortda qolgan  bolalarning  alohida  ta’lim  ehtiyojlari  va  individual  imkoniyatlarni  hisobga olgan  holda  barcha  bilan  teng  sharoitda  ta’lim  olish  imkoniyatini  beradigan  ta’lim shakli . Bu ta’limning afzalligi shundan iboratki inklyuziv ta’limga jalb etish orqali alohida  ta’lim  ehtiyojlari  bo’lgan  bolalar  umumiy  ta’lim  muassasasida  tengqurlari bilan birgalikda ta’lim olish imkoniyatiga ega ega bo’ladi.