UDK 338.48 BUXORO VILOYATIDA TURISTIK OQIM MAVSUMIY TEBRANISHLARINI YUMSHATISHNING TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Jo‘rayev Behzod Ravshanovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada Buxoro viloyati turizmida turistik oqimning mavsumiy tebranishlari muammosi  tahlil  qilingan.  Mavsumiylik  darajasini  o’lchash  usullari  (mavsumiylik indeksi  va  koeffitsiyenti),  tebranishlarni  yuzaga  keltiruvchi  tabiiy-iqlimiy  hamda tashkiliy  omillar  o’rganilgan.  Tadqiqot  natijasida  turistik  oqim  mavsumiy tebranishlarini  yumshatishga  qaratilgan  tashkiliy-iqtisodiy  mexanizmlar  majmui  – turmahsulotni  diversifikatsiyalash,  moslashuvchan  narx  siyosati,  infratuzilmani rivojlantirish va davlat qo’llab-quvvatlash chora-tadbirlari taklif etilgan.