HUDUDLAR IQTISODIYOTINI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYASINI SHAKLLANTIRISH (TUMANLAR MISOLIDA) - Ismatillayeva Mijgona Rashitovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada  hududlar,  xususan  tuman  miqyosidagi  ma’muriy-hududiy  birliklar iqtisodiyotini  rivojlantirish  strategiyasini  shakllantirishning  nazariy-uslubiy  asoslari yoritilgan. Tuman iqtisodiyotini boshqarishning zamonaviy yondashuvlari, strategik rejalashtirish  bosqichlari  hamda  hududning  ichki  imkoniyatlari  va  tashqi  omillarini baholash  usullari  tahlil  qilingan.  SWOT-tahlil,  klasterli  yondashuv  va  investitsiya muhitini yaxshilash asosida tuman iqtisodiyotini barqaror rivojlantirishga doir ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.