TURMAHSULOTNI DIVERSIFIKATSIYALASH VA TADBIR TURIZMI – BUXORO VILOYATIDA TURISTIK OQIM MAVSUMIYLIGINI YUMSHATISH OMILI SIFATIDA - Jo‘rayev Behzod Ravshanovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada  Buxoro  viloyatida  turistik  oqimning  mavsumiy  tebranishlarini yumshatishda  turmahsulotni  diversifikatsiyalash  va  tadbir  (event)  hamda ishbilarmonlik (MICE) turizmining roli o’rganilgan. Nofaol mavsumga mo’ljallangan turmahsulot turlari tasniflangan, yillik tadbirlar kalendarini shakllantirish yondashuvi asoslangan. Tadqiqot natijasida diversifikatsiya, raqamli marketing va moslashuvchan narx siyosatini uyg’unlashtiruvchi tashkiliy-iqtisodiy mexanizm taklif etilgan.