NEMIS TILI DARSLARIDA “FLIPPED CLASSROOM” METODINING SAMARADORLIGI - Hasanova Gulnoraxon Dilshodbek qizi., (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  chet  (nemis)  tilini  o‘qitish  jarayonida  “Flipped Classroom”  (teskari  sinf)  metodining  nazariy  asoslari  va  pedagogik  samaradorligi tahlil qilinadi. Metodning konstruktivizm, Bloom taksonomiyasi hamda kognitiv yuk nazariyasiga tayanuvchi konseptual negizlari, uni dars jarayoniga bosqichma-bosqich integratsiya  qilish  modeli  va  samaradorlikni  ta’minlovchi  omillar  ko‘rib  chiqiladi. Tahlil natijalari teskari sinf modeli auditoriya vaqtini faol kommunikativ faoliyatga yo‘naltirish  orqali  o‘quvchilarning  tinglab  tushunish,  gapirish  va  grammatik kompetensiyalarini rivojlantirishda yuqori natija berishini ko‘rsatadi. Maqola yakunida nemis tili o‘qituvchilari uchun metoddan foydalanishga doir amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.