ADABIY TIL USLUBLARI.USLUB HAQIDA MA’LUMOT.USLUB TURLARI - Uraimova Durdona Dilshodjon qizi; Usmonova Xurshida Aybekovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  adabiy  til  uslublari  va  uslub  tushunchasi zamonaviy tilshunoslikning nazariy qarashlari asosida ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Uslubning  til  tizimidagi  o‘rni,  kommunikativ,  funksional  hamda  ekspressiv xususiyatlari yoritilgan. Maqolada so‘zlashuv, ilmiy, rasmiy-idoraviy, publitsistik va badiiy uslublarning o‘ziga xos lingvistik belgilari, qo‘llanish doirasi hamda vazifalari ilmiy manbalar asosida tahlil etilgan. Uslubshunoslikka oid ilmiy yondashuvlar tahlil qilinib,  funksional  uslublarning  jamiyat  hayotidagi  o‘rni  va  nutq  madaniyatini shakllantirishdagi  ahamiyati  ochib berilgan.  Tadqiqot  natijasida  adabiy  til  uslublari tilning  kommunikativ  imkoniyatlarini  kengaytiruvchi,  axborotni  aniq  va  ta’sirchan yetkazishga xizmat qiluvchi muhim lingvistik hodisa ekanligi ilmiy asoslangan.