O'ZBEK TILINING JAHON SAHNASIDAGI O'RNI VA ISTIQBOLLARI - Usmonova Xurshida Aybekovna,; Madrahimova Gulsoraxon Raxmatjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.Ushbu maqolada O'zbek tilini jahon sahnasida keng targ'ib qilish va xalqaro nufuzini oshirish istiqbollari ko'rib chiqiladi. Maqsad  — O'zbek tilining dunyodagi o'rnini aniqlash va uning rivojlanish yo'nalishlarini belgilashdir. Tadqiqot usullari  sifatida  statistik  tahlil  va  ekspert  fikrlari  qo'llanilgan.  Natijalar  shuni ko'rsatadiki,  O'zbek  tili  o'zining  boy  madaniyati  va  tarixiy  merosi  bilan  xalqaro maydonda o'z o'rnini mustahkamlash imkoniyatiga ega.