MORFOLOGIK USLUBIYAT.OT TURKUMIGA XOS USLUBIY XUSUSIYATLAR.SIFAT TURKUMIGA XOS USLUBIY XUSUSIYATLAR - Usmonova Xurshida Aybekovna,; Abduhamidova Munisxon Sodiqjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu ishda morfologik uslubiyatning nazariy asoslari, ot va sifat so‘z turkumlarining uslubiy xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida otlarning nutq aniqligi, mantiqiyligi va mazmun boyligini ta’minlashdagi o‘rni hamda sifatlarning nutqning ta’sirchanligi, obrazliligi va emotsional-ekspressivligini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ushbu so‘z turkumlarining turli nutq uslublarida qo‘llanish xususiyatlari misollar asosida tahlil qilingan.