VETERINARIYA SOHASINING KECHA VA BUGUNI (TARIXI, RIVOJLANISHI VA ZAMONAVIY TENDENSIYALAR) - Xo‘jaxonova Moxinur Farxodjon qizi,; Abbosov Umidjon Maxmudjonovich,; Eshmatov G‘ayrat Xurram o‘g‘li,; Xo‘jaxonov Shoxruxon Idrisxo‘ja o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  veterinariya  sohasining  tarixiy  rivojlanishi  va zamonaviy  tendensiyalarini  yoritadi.  Qadimgi  davrdan  XXI  asrgacha  bo‘lgan evolyutsiya,  ilmiy  asoslar,  laboratoriya  diagnostikasi  va  texnologik  yutuqlar  tahlil qilinadi.  Bugungi  kunda  veterinariya  “One  Health”  konsepsiyasi  doirasida  hayvon, inson  va  atrof-muhit  sog‘lig‘i  bilan  uzviy  bog‘liq  tizim  sifatida  rivojlanmoqda. Shuningdek, sohaning ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati va oziq-ovqat xavfsizligidagi roli ham ko‘rsatildi.