MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTI XODIMLARIDA O‘Z-O‘ZINI BAHOLASHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Karimova Nargiza Berdirahmat qizi; Dalimova N.M. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkiloti xodimlarida o‘z-o‘zini  baholashning psixologik xususiyatlari, uning  kasbiy  faoliyat  samaradorligiga ta’siri  hamda  shaxs  rivojlanishidagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  O‘z-o‘zini  baholash pedagog  xodimlarning  kasbiy  kompetensiyasi,  muloqot  madaniyati,  emotsional barqarorligi  va  mehnat  motivatsiyasini  belgilovchi  muhim  psixologik  omil  sifatida yoritiladi. Shuningdek, adekvat o‘z-o‘zini baholashni shakllantirishning pedagogik va psixologik jihatlari ham ochib beriladi.