BOLALAR NUTQIDA MULOQOT STRATEGIYALARINING PSIXOLINGVISTIK XUSUSIYATLARI. - Ibrohimova Mohinur, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya       Mazkur  maqolada  bolalar  nutqida  muloqot  strategiyalarining  psixolingvistik xususiyatlari  tahlil  qilinadi.  Bolalarning  nutqiy  faoliyati,  kommunikativ kompetensiyasining shakllanishi hamda muloqot jarayonida qo‘llanadigan verbal va noverbal strategiyalar o‘rganiladi. Shuningdek, yoshga oid psixologik omillar, kognitiv rivojlanish  va  til  egallash  jarayonining  muloqot  strategiyalariga  ta’siri  yoritiladi. Tadqiqot natijalari bolalar nutqini rivojlantirish, samarali kommunikativ muhit yaratish va ta’lim jarayonini takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.