POLIZ EKINLARI EKILADIGAN MAYDONLARDA TUPROQ ZICHLIGINING G‘ALTAKMOLA PARAMETRLARIGA BOG‘LIQLIGI - To‘rayev Shahzod Muyiddin o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  poliz  ekinlari  yetishtiriladigan  maydonlarda tuproq  zichligining  g‘altakmola  parametrlariga  bog‘liqligi  atroflicha  o‘rganiladi. Tuproqning fizik, mexanik xususiyatlari, ayniqsa tuproq zichligining ekinlar o‘sishiga va hosildorlikka ta’siri ilmiy ravishda tahlil qilinadi. G‘altakmola ishchi qismlarining parametrlari orqali tuproq zichligini boshqarish va optimallashtirish usullari yuzasidan ilmiy xulosalar beriladi.