INTERNETDA AXBOROT FAOLIYATINI HUQUQIY TARTIBGA SOLISHDA XALQARO STANDARTLARNI MILLIY QONUNCHILIKKA IMPLEMENTATSIYA QILISH MASALALARI - Muhiddinova Shahrizoda Sharofiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur  maqolada  internetda  axborot  faoliyatini  huquqiy tartibga  solish  sohasidagi  xalqaro  standartlar  va  ularni  O‘zbekiston  milliy qonunchiligiga  implementatsiya  qilish  masalalari  o‘rganilgan.  Tadqiqot  BMT, YUNESKO,  Yevropa  Ittifoqi  va  Xalqaro  Telekommunikatsiya  Ittifoqi  tomonidan ishlab  chiqilgan  asosiy  hujjatlar  tahlili  asosida  amalga  oshirilgan.  Implementatsiya jarayonidagi huquqiy, texnik va institutsional muammolar aniqlanib, amaliy tavsiyalar ishlab  chiqilgan.  Maqolada  O‘zbekiston  Respublikasining  axborot  sohasidagi amaldagi  qonunchilik  bazasi  xalqaro  me’yorlar  nuqtai  nazaridan  baholangan  va takomillashtirish yo‘nalishlari belgilangan.