YENGIL AVTOMOBIL DVIGATELINING KARBYURATOR TA’MINLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH - Abdulhamitov Ibrohim Muhammadolim o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  yengil  avtomobillarda  qo‘llaniladigan karbyuratorli  yonilg‘i ta’minlash tizimining kamchiliklari va ularni bartaraf etish yo‘llari keng qamrovli tahlil qilinadi.  Karbyuratorlarning  asosiy  muammolari  sovuq  holatda  ishga  tushirish qiyinligi,  yonilg‘ining  to‘liq  yonmasligi, atrof-muhitga  chiqariladigan  zararli  gazlar miqdorining yuqoriligi, yoqilg‘i sarfining ortishi, turli harorat va bosim sharoitlarida aralashma tarkibining beqarorligi hisoblanadi. Maqolada karbyurator tizimiga elektron boshqaruv  elementi,  yonilg‘i  injektori  bilan  kombinatsiyalangan  gibrid  yechim, yonilg‘i  bug‘larini  qayta  tiklash  tizimi,  diffuzor  geometriyasini  optimallashtirish, emulsiya  sifatini  oshirish,  sovuq  start  tizimini  avtomatlashtirish,  yonilg‘i  sarfini cheklash  mexanizmi  va  karbyurator  korpusining  issiqlik  izolyatsiyasi  kabi takomillashtirish usullari batafsil yoritilgan.