KORXONANING TO‘LOV QOBILLIYATINI TAHLIL QILISH VA BANKROTLIK XAVFINI OLDINDAN BAHOLASH - Abdujalil Chirmashev Maxammadibroxim o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada korxonaning to‘lov qobiliyati va bankrotlik xavfi masalalari  real  hayotiy  misollar,  statistik  faktlar  va  amaliy  kuzatuvlar  asosida yoritilgan.  Maqolada  to‘lov  qobiliyati  nima,  u  qanday  sabablarga  ko‘ra  pasayishi, bankrotlik  oldidan  qanday  belgilar  paydo  bo‘lishi,  dunyoda  va  O‘zbekistonda bankrotlik holatlari qanday sodir bo‘lganligi haqida faktlar keltirilgan. Shuningdek, korxonalarning to‘lov qobiliyatini saqlab qolish va bankrotlikning oldini olish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.