RAQAMLI TA'LIM: ZAMONAVIY TA'LIM TIZIMINING MUHIM OMILI - Yoldoshov Shuhrat O’lmasjon o’g’li,; Ibragimova Dildora O'ktamjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  raqamli  ta'limning  mazmun-mohiyati,  uning zamonaviy  ta'lim  tizimidagi  o'rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  ta'lim jarayonida  axborot-kommunikatsiya  texnologiyalaridan  foydalanishning  afzalliklari, raqamli platformalar, elektron ta'lim resurslari hamda masofaviy ta'lim imkoniyatlari tahlil qilingan. Raqamli ta'limning ta'lim  sifati va samaradorligini oshirishdagi roli, o'quvchilarning mustaqil ta'lim olish ko'nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ham ko'rib  chiqilgan.  Maqolada  raqamli  ta'limni  rivojlantirish  istiqbollari  va  mavjud muammolar yuzasidan fikr-mulohazalar bayon etilgan.