JANUBIY OʻZBEKISTONDA TURKISTON TERMITINING EKOLOGIK-POPULYATSION HOLATI - Karim Eshnazarov,; Nodirjon Taganov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Janubiy O‘zbekiston, xususan, Surxondaryo va Qashqadaryo viloyati sharoitida Turkiston termiti (Anacanthotermes turkestanicus Jacobs.)ning  ekologik-populyatsion  holati  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida zararkunandaning  mintaqa  iqlimiga  adaptatsiyasi,  populyatsiya  zichligi,  tarqalish areali  va  yashash  muhitlari  ilmiy  jihatdan  yoritilgan.  Shuningdek,  termitlar populyatsiyasining  dinamikasiga  ta’sir  etuvchi  ekologik  omillar  hamda  ularning hududdagi bino va inshootlarga yetkazayotgan zarari darajasi bayon etilgan.