SINTAKTIK USLUBIYAT.GAP BO’LAKLARINING USLUBIY XUSUSIYATLARI.SODDA GAPLARNING USLUBIY XUSUSIYATLARI - Usmonova Xurshida Aybekovna,; Abdusalomova Oysha Jo’rabek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.Ushbu  maqolada  sintaktik  uslubiyat,  gap  bo‘laklarining  uslubiy xususiyatlari hamda sodda gaplarning nutqdagi o‘rni yoritilgan. Gap bo‘laklarining fikrni aniq, ta’sirchan va mantiqiy ifodalashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, sodda  gaplarning  turli  nutq  uslublarida  qo‘llanish  xususiyatlari  va  ularning kommunikativ vazifalari ko‘rib chiqiladi.