QOʻSHMA GAPNING TAʼRIFI VA TASNIFI. BOGʻLOVCHISIZ QOʻSHMA GAPLAR VA ULARNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Usmonova Xurshida Aybekovna; Ibrohimova Mohinur Ikromjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.Ushbu  mavzuda  qo‘shma  gapning  ta’rifi  va  tasnifi,  shuningdek bog‘lovchisiz qo‘shma gaplarning o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Qo‘shma gaplar sodda gaplarning ma’no va grammatik jihatdan birikishi natijasida hosil bo‘ladi va bog‘langan, ergashgan hamda bog‘lovchisiz turlarga bo‘linadi. Bog‘lovchisiz qo‘shma gaplarda  esa  gap  qismlari  bog‘lovchisiz,  faqat  mazmun  va  intonatsiya  orqali bog‘lanadi.