YILNING SOVUQ FASLIDA BETON ISHLAB CHIQARISH - Samadov Homid Samandarovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada yilning sovuq faslida beton ishlab chiqarish va uni  muzlashga  chidamliligini ta’minlash uchun  zarur bo‘lgan texnologik  jarayonlar hamda  muhim  omillar  muhokama  qilinadi.  Betonning  uzoq  muddatli  ishlatish muddatiga  ta’sir  qiluvchi  tashqi  ta’sirlar,  suv  bilan  to‘yintirish  darajasi,  kapilyar struktura,  muzlash  davridagi  betonning  mustahkamligi  va  qattiqlashuv  jarayonlari tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  sovuq  haroratlarda  beton  ishlab  chiqarish  uchun qo‘llaniladigan kimyoviy qo‘shilmalar, issiqlik bilan ishlash usullari va texnologiyalar haqida ma’lumotlar beriladi. Ushbu tadqiqot betonning qattiqlashuvi va chidamliligini oshirishda  muhim  omil  bo‘ladigan  texnologik  yechimlar  va  tavsiyalarni  o‘z  ichiga oladi.