O‘ZBEKISTONDA TA’LIM SIFATI VA MEHNAT BOZORI TALABLARINING UYG‘UNLASHUV HOLATI - Rajapboyev Xurrambek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  ta’lim  sifati  va  mehnat  bozori talablarining  o‘zaro  uyg‘unlashuv  holati  tahlil  qilingan.  Ta’lim  tizimida  amalga oshirilayotgan  islohotlar,  malakali  kadrlar  tayyorlash  jarayoni  hamda  ish beruvchilarning  zamonaviy  talablari  o‘rtasidagi  bog‘liqlik  yoritilgan.  Shuningdek, ta’lim muassasalari va ishlab chiqarish korxonalari hamkorligini rivojlantirish, amaliy ko‘nikmalarni  shakllantirish  hamda  bitiruvchilarning  raqobatbardoshligini  oshirish masalalari  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  ta’lim  sifati  va  mehnat  bozori ehtiyojlari  o‘rtasidagi  muvozanatni  ta’minlash  mamlakat  iqtisodiy  taraqqiyotining muhim omillaridan biri ekanligini ko‘rsatadi.