O‘ZBEK TILIDA FE’LLARNING USLUBIY XUSUSIYATLARI - Suyunov Bahodir Turdiyevich,; Boymirzayev Muhammad Mustafaqul o‘g‘li,; Bozorova Zuhra Turg‘unali qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi fe’llarning uslubiy xususiyatlari, ularning badiiy, ilmiy, publitsistik va so‘zlashuv uslublarida qo‘llanishi tahlil qilinadi. Fe’llarning  nutq  ta’sirchanligini  oshirishdagi  o‘rni,  ma’no  nozikliklarini  ifodalash imkoniyatlari  hamda  uslub  hosil  qiluvchi  vosita  sifatidagi  ahamiyati  yoritiladi. Shuningdek, fe’llarning semantik va grammatik xususiyatlari misollar asosida tahlil etilib, ularning nutq madaniyatidagi o‘rni ko‘rsatib beriladi.