SUN'IY INTELLEKT VA MARKETING: YANGI IMKONIYATLAR VA MUAMMOLAR - M.Kalanova,; Rustamova Muxlisa, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining marketing sohasiga ta’siri, uning biznes jarayonlaridagi ahamiyati hamda amaliy qo‘llanilish yo‘nalishlari tahlil qilinadi.  Sun’iy  intellekt  marketing  strategiyalarini  optimallashtirish,  iste’molchilar xatti-harakatlarini prognoz qilish, reklama kampaniyalarining samaradorligini oshirish va mijozlarga xizmat ko‘rsatish sifatini yaxshilashda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Shu bilan birga, ma’lumotlar xavfsizligi, maxfiylik, algoritmik xatoliklar va etik muammolar kabi qator masalalar ham yuzaga kelmoqda. Tadqiqot natijalari sun’iy  intellektning  marketingdagi  istiqbollari  va  uni  samarali  qo‘llashning  ilmiy-amaliy jihatlarini yoritishga qaratilgan.