IJTIMOIY TARMOQLAR MARKETINGI (SOCIAL MEDIA MARKETING)NING BIZNES RIVOJLANISHIDAGI ROLI - M.Kalanova; Niyozxonava Shaxrizoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  ijtimoiy  tarmoqlar  marketingining  zamonaviy  biznes rivojlanishidagi  o‘rni,  uning  korxonalar  faoliyatiga  ta’siri  hamda  marketing strategiyalaridagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Bugungi  raqamli  iqtisodiyot  sharoitida ijtimoiy  tarmoqlar  nafaqat  kommunikatsiya  vositasi,  balki  mijozlar  bilan  samarali aloqalarni shakllantirish, brend imidjini yaratish, mahsulot va xizmatlarni targ‘ib qilish hamda sotuv hajmini oshirishning muhim instrumentiga aylangan. Maqolada Social Media  Marketing  (SMM)ning  afzalliklari,  biznes  samaradorligiga  ta’siri, iste’molchilar xulq-atvorini shakllantirishdagi roli va undan foydalanish bilan bog‘liq muammolar  ilmiy  jihatdan  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  ijtimoiy  tarmoqlar marketingining  korxonalar  raqobatbardoshligini  oshirishdagi  strategik  ahamiyatini ko‘rsatadi.