BREND YARATISH VA BREND SODIQLIGINI SHAKLLANTIRISH STRATEGIYALARI - M.Kalanova,; Davronova Lola, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  zamonaviy  marketing  tizimida  brend  yaratish  va  brend sodiqligini  shakllantirish  strategiyalarining  nazariy  hamda  amaliy  jihatlari  tahlil qilinadi. Bozor iqtisodiyoti sharoitida kuchli brend korxonaning raqobatbardoshligini ta’minlovchi  muhim  nomoddiy  aktivlardan  biri  hisoblanadi.  Brend  iste’molchilar ongida  mahsulot  yoki  xizmat  haqidagi  tasavvurlarni  shakllantiradi  hamda  xarid qarorlariga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Tadqiqotda brend identifikatsiyasi, brend imidji, brend  qiymati  va  mijozlar  sodiqligini  rivojlantirish  mexanizmlari  o‘rganilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar va ijtimoiy tarmoqlarning brend boshqaruvidagi roli  ham  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  korxonalar  uchun  uzoq  muddatli  marketing strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.