MAHALLIY BUDJETNING IQTISODIY MOHIYATI VA BUDJET TIZIMIDAGI O‘RNI - Umarov Ilhomjon Yuldashevich,; Ubaydullayev Ziyodullo Habibullo oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  mahalliy  budjetlarning  iqtisodiy  mohiyati, ularning davlat moliya tizimidagi ahamiyati hamda budjet tizimidagi o‘rni yoritilgan. Mahalliy budjetlarning hududlarni ijtimoiy-iqtisodiy rivojlantirishdagi roli, mahalliy hokimiyat organlarining moliyaviy mustaqilligini ta’minlashdagi vazifalari va budjet mablag‘laridan samarali foydalanish masalalari tahlil qilingan.