MAHALLIY BUDJET DAROMADLARINI SHAKLLANTIRISHDA FISKAL SIYOSATNING O‘RNI - Umarov Ilhomjon Yuldashevich,; Ubaydullayev Ziyodullo Habibullo oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  mahalliy  budjet  daromadlarini  shakllantirish jarayonida  fiskal  siyosatning  o‘rni  va  ahamiyati  yoritilgan.  Maqolada  mahalliy budjetlar  davlat  moliya  tizimining  muhim  bo‘g‘ini  sifatida  hududlarning  ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishini moliyaviy ta’minlashda asosiy vosita hisoblanadi. Maqolada fiskal  siyosatning  soliqlarni  belgilash,  daromadlarni  taqsimlash  hamda  budjetlararo munosabatlarni  tartibga  solishdagi  roli  tahlil  qilingan.  Maqolada  mahalliy  budjet daromadlarining shakllanish manbalari, ularning tarkibi va barqarorligini ta’minlashga ta’sir etuvchi omillar ko‘rib chiqilgan.