ANDIJON VILOYATINING IQTISODIY RIVOJLANISH KO‘RSATKICHLARI TAHLILI - Umarov Ilhomjon Yuldashevich,; Ubaydullayev Ziyodullo Habibullo oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Andijon  viloyatining  iqtisodiy  rivojlanish ko‘rsatkichlari tahlil qilingan bo‘lib, hududning iqtisodiy salohiyati, ishlab chiqarish tarmoqlari va ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish tendensiyalari yoritilgan. Maqolada viloyat iqtisodiyotining  asosiy  yo‘nalishlari,  sanoat,  qishloq  xo‘jaligi  va  xizmat  ko‘rsatish sohalarining  rivojlanish  dinamikasi  hamda  ularning  hudud  yalpi  hududiy mahsulotidagi  ulushi  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  iqtisodiy  o‘sishga  ta’sir  etuvchi asosiy  omillar,  investitsiyalar  oqimi  va  bandlik  darajasi  kabi  ko‘rsatkichlar  tahlil qilingan.